وقتی صحبت از ظرف ها و وسایل آشپزخانه می شود، هیچ چیزی بهتر از ظروف چوبی کلاسیک عمل نمیکند. محصولات چوبی از قاشق های همزن تا کاسه های خمیر گرفته تا تخته های خرد کن، همگی مکان و فضایی جذاب و روستایی را به آشپزخانه شما می بخشند. این اقلام اغلب با کیفیت و دست ساز از نسلی به نسل دیگر منتقل می شوند. ظروف چوبی بسیار عالی عمل میکنند، چرا که چوب دارای خواص ضد باکتری طبیعی است که از غذای شما در برابر باکتری ها، میکروب ها و کپک ها محافظت می کند.
از آنجایی که این اقلام از چوب های واقعی ساخته میشوند، سطح و نوع مراقبتی که نیاز دارند، هم با اکثر وسایل دیگر آشپزخانه متفاوت است. ظروف چوبی آشپزخانه باید این گونه باشند که برای مدت بسیار طولانی دوام بیاورند. اگر به درستی از آنها مراقبت نکنید، این کار هیچ وقت عملی نمی شود. در این نوشته از چوبسا، تکنیک های نگهداری ظروف چوبی را یاد بگیرید تا بدانید، چگونه باید به درستی از ظروف آشپزخانه چوبی خود از قاشق های چوبی گرفته تا تخته های برش چوبی، مراقبت کنید تا برای مدت طولانی تری برای شما نو بمانند.
تکنیک ها
1.هرگز آنها را در ماشین ظرفشویی قرار ندهید (علت ترک خوردن ظروف چوبی)
بزرگترین نه، که باید در مراقبت از وسایل آشپزخانه چوبی به آن گفته شود، تمیز کردن آنها در ماشین ظرفشویی میباشد. گرما، مواد شوینده و آب شدید باعث تاب برداشتن یا ایجاد ترک یا شکاف در وسایل چوبی در مدت زمان کوتاهی می شوند. پس همیشه طبق دستورالعمل زیر آنها را با دست بشویید.
2. بلافاصله پس از استفاده از آن ها ، آن ها را با آب داغ و صابون بشویید (طرز شستن ظروف چوبی)
برای تمیز کردن ظروف چوبی خود، کافی است آنها را زیر آب داغ بگیرید و با صابون ملایم آن ها را بشویید. اگر میخواهید مطمئن شوید که آیا تمام ذرات غذای باقیمانده را پاک کردهاید یا نه، میتوانید از یک اسفنج یا یک پد نایلونی استفاده کنید.
3. رطوبت اضافی را با یک حوله دستی از روی ظروف پاک کنید
پس از شستن، آب اضافی ظروف چوبی خود را با دستمال زدن یا پاک کردن آنها با یک حوله دستی تمیز بگیرید. این کار از جذب رطوبت بیش از حد به چوب جلوگیری کرده و به نوبه خود باعث انبساط چوب و تسریع ترک خوردن و تاب برداشتن آن می شود.
4. بگذارید کاملاً در مجاورت با هوا خشک شوند
پس از شست و شو و سپس خشکی ظروف چوبی خود، آنها را بلافاصله کنار نگذارید (در کابینت نگذارید). آنها را بیرون بگذارید تا کاملاً در مجاورت هوا خشک شوند. در صورت عدم انجام این کار، قطرات آب داخل شکاف های چوب به طور کامل خشک نمی شوند. به مرور زمان این تجمع می تواند باعث ترک چوب شود. پس بنابراین همیشه قبل از اینکه ظروف چوبی خود را در جای مناسب خود و در کابینت قرار دهید، مطمئن شوید که کاملاً خشک باشند.
5. نگذارید یک شب کامل را در آب خیس بخورند
بعد از پخت و پز، گاهی اوقات وسوسه میشوید که بگذارید ظرف های کثیف یک شب را در آب خیس بخورند و روز بعد آن ها را بشویید. این یک نه، بزرگ برای ظروف چوبی به شمار می آید. به همین ترتیب ما به شما توصیه میکنیم که ظروف چوبی خود را در ماشین ظرفشویی نشویید، نگذارید یک شب کامل را در آب خیس بخورند و با ذرات باقی مانده غذا بر روی خود رها شوند، این کارها چوب را منبسط میکند و خراب شدن آن را تسریع می بخشد. به علاوه، ذرات غذا می توانند به شکاف های ریز چوب نفوذ کرده و به باکتری ها اجازه تکثیر و ایجاد خطر هایی برای سلامتی را بدهند.
6. به طور معمول از روغن های معدنی استفاده کنید (روغن مخصوص ظروف چوبی)
برای اینکه ظروف چوبی خود را درخشان تر و در بهترین حالت ممکن نگه دارید، حدود یک بار در ماه روی آن ها را با روغن معدنی بمالید. این روغن های بی خطر برای غذا به سرعت توسط چوب جذب شد و به ظروف کمک می کنند آب را بهتر دفع و سرزندگی و تازگی طبیعی خود را حتی با استفاده طولانی مدت از آن ها حفظ کنند. ترکیبات موم زنبور عسل نیز برای این منظور بسیار خوب عمل می کند. بنابراین زمانی را به ظروف چوبی خود اختصاص دهید و هر چند وقت یکبار یک روغن معدنی خوب را روی آن ها بمالید. فقط از روغن های معدنی مورد تایید استفاده کنید. از روغنهای زیتون یا کانولا استفاده نکنید، زیرا این روغنها مبتنی بر مواد غذایی هستند و میتوانند بوی نامطبوع و گندیده ای را بر روی ظروف چوبی شما برجای بگذارند.
7. محل های ناهموار را با سنباده از بین ببرید
گاهی اوقات، شما متوجه محل های ناهمواری در ظروف چوبی خود به خصوص در ظروف چوبی که برای مدت طولانی مورد استفاده قرار گرفتند، می شوید. به سمباده کردن محل مورد نظر تا زمانی که صاف شود ادامه دهید و سپس آن را با روغن معدنی بمالید.
8.برطرفی لکه ها
مواد غذایی رنگارنگ مانند انواع توت ها میتوانند گاهی تخته های برش چوبی یا سایر ظروف چوبی شما را لکه دار کنند، اما اصلا نگران نباشید. راه هایی برای خلاص شدن از شر این لکه ها وجود دارد. یکی از این استراتژی ها این است که فوراً لکه مورد نظر را با آب داغ و صابون بشویید تا از بین برود. برای لکههای عمیق تر، میتوانید از نصف لیمو ترش و جوش شیرین استفاده کنید. آنها را درست روی لکه بمالید و سپس بشویید. گاهی اوقات، آن لکهها از بین نمیروند. تا زمانی که تخته را به درستی تمیز و خشک میکنید، لکهها نباید هیچ گونه خطری را برای سلامتی شما ایجاد کنند. با گذشت زمان و با تمیز کردن مداوم، بسیاری از لکه ها به طور طبیعی خود به خود محو می شوند.
9. مقابله کردن با بو
راه های مختلفی برای خلاص شدن از شر آن ها اگر متوجه شدید که وسایل چوبی مانند تخته های برش شروع به ترشح بو از خود میکنند، وجود دارد. یکی از این راه ها این است که یک برش یا نصف لیمو ترش را روی سطح تخته برش بمالید و بگذارید در مجاورت هوا خشک شود. همچنین می توانید جوش شیرین و آب را با یک دیگر مخلوط کنید و خمیر حاصل را روی سطح آن بمالید. سپس بعد از این کار بگذارید قبل از شستشو این خمیر کاملا خشک شود. همچنین نشان داده شد که ریختن سرکه سفید و مالش آن بر روی ظروف چوبی به از بین بردن بو ها کمک میکند. به هرحال، این جوری به نظر می رسد که روش لیمو ترش برای بیشتر افراد بهترین نتیجه را دارد. پس از استفاده از آن ظروف چوبی شما بوی لیمو ترش تازه را میگیرند.
در پایان
ظروف چوبی آشپزخانه باید این گونه باشند که برای مدت بسیار طولانی دوام بیاورند. اگر به درستی از آنها مراقبت نکنید، این کار هیچ وقت عملی نمی شود. ما در این مطلب به شما روش تمیز کردن ، علت ترک و روش های نگهداری ظروف چوبی برای افزایش طول عمر آنها را آموزش دادیم. امیدوارم برایتان مفید بوده باشد.